Achtergrond

In 2008 startte leraar & schrijver Hans Korteweg een groep waarin hij zich toelegde op de fixaties en verslavingen waar sommige van zijn leerlingen aan vast zaten. Onder zijn supervisie en met een vaste kern van helpers is deze groep na enige jaren voor iedereen toegankelijk geworden.

Vanuit eigen ervaring, deskundigheid en liefde willen wij mensen, voor zover mogelijk, helpen om vrij te komen van hun belemmerende gedrag en verslavingen. We richten ons daarbij op het vermogen tot ommekeer dat in iedereen aanwezig is. Aan deelnemers vragen we inzet en toewijding om te werken aan het vrijkomen van hun verslaving, verder is er geen enkele verplichting.

Begeleiders

Maarten (1963) Ik ben getrouwd en vader van 2 kinderen. Patronen, gewoonten, overtuigingen waar je vast in kunt zitten: ik ken ze goed. De dingen moesten verlopen volgens een vaste volgorde: zo en niet anders, want anders…! Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn dierbaren was dat verstikkend. Alleen kwam ik niet vrij van deze fixaties. Ik heb ervaren en gezien dat steeds als je door de woestijn van het ontslaven trekt, er ruimte en energie komt voor datgene wat je het liefste wilt. Daar help ik je graag bij.

  Arthur (1967) Als ervaringsdeskundige ken ik het verlangen om vrij te worden van de beklemmende benauwenis die elke verslaving ten diepste kenmerkt. Dit hartsverlangen is, naast strikte discipline, van doorslaggevende betekenis om met succes je verslaving achter je te laten. Ik help je graag om dit bij jezelf wakker te maken en je bij te staan in het proces van ontslaven.

 Felix (1952)  Ik ben werkzaam als coach en ondersteuner van mensen met levensvragen en van echtparen die meer zicht op hun relatie willen krijgen. Daarnaast ben ik werkzaam als uitgever. In beide functies word ik gedreven door de wens mensen vrij te maken van belastende zaken als gehechtheden, oude overtuigingen en een belemmerend zelfbeeld.